Blommande ishink till varma dagar

Gör det där lilla extra och pimpa de varma dagarna i butiken eller sommarfesten med egengjorda ishinkar. Ta de bär, frukter och blommor du har nära till hands och sväng ihop dessa ishinkar dagen innan.

Detta behöver du
Ett stort plastkärl/vas/hink.
Ett mindre plastkärl/vas/hink att ställas ner i det större (och som är stor nog att rymma en champagneflaska).
Några stenar.
Vatten.
Frukt, bär och blommor.

Såhär gör du
1. Täck botten av det stora kärlet med 5-8 centimeter vatten och frys.
2. Placera den mindre hinken i den större när botten är frusen och fyll den lilla med stenar så att den inte flyter upp när du häller i vatten i den stora.
3. Fyll den stora hinken med vatten och stoppa ner blommorna, bären och frukten ordentligt så att de inte flyter upp till ytan.
4. Ställ hinken i frysen över natten.
5. För att lossa hinken från isen – börja med att ta bort stenarna från den lilla och fyll den med varmt vatten för att lossa den. Häll varmt vatten på utsidan av den stora hinken för att lossa den från isen.
6. Njut!

Bild och guide från Sugar and Charm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *