Livets förgänglighet i en blomma

Sommaren lider mot sitt slut och hösten och vintern ligger framför oss. När dagarna bli kallare och sommaren försvinner i fjärran kan en stilla melankoli krypa in under skinnet.

Vi blir påminda om livets cykler och det faktum att ingenting varar för evigt. Solbrännan tynar bort, den livgivande naturen dör och luften blir friskare. För dig som florist är livets förgänglighet alltid närvarande i varje detalj. Du arbetar med en produkt som inte bara har en ömtålig livscykel i sig utan som även representerar livets stora och små förändringar. De ömtåliga blommorna blir budbärare för allas våra livshändelser i glädje och sorg.

I det senaste numret av floristtidningen Blomstra (SE) (DK) (NO) undersöker vi vad forskning egentligen har med lycka och blommor att göra. Blommor är som bekant inte bara blommor – de är känslor som har antagit en fysisk form. Vårt gemensamma uppdrag är att se till att dessa känslor når mottagaren på rätt dag och i god kvalitet. Hos oss ska kunderna och deras nära och kära känna sig trygga. Det är därför vi bygger ett starkt nätverk och värnar om kvalitet ner till minsta blomma.

Livets skörhet kan stundtals vara svindlande och ibland kan ord inte förmedla det som pågår inom oss. Då kommer vi in och erbjuder det vi kan bäst: blommor. Och kanske är det just förgängligheten i blommorna som gör en bukett extra vacker. De påminner oss om att det är okej att ingenting varar för evigt. Att det är okej att känna. Att det är okej att sommar blir vinter. Att det är okej att sörja. Att det är okej att sakna. Att det är okej att fira. För det är i de flyktiga stunderna som vi hittar livet. Och det är vårt gemensamma uppdrag att glädja och uppmärksamma människor om detta.

Helena,
Euroflorist

Bild: Unsplash _ Ian Schneider