“Vi använder Marknadsplatsen för att få inspiration”

Hilda Dybelius, Gullvivan i Nässjö

Hilda Dybelius har arbetat som florist sedan 2009. Tog över Gullvivan (grundad 1938) i september 2012. Hon har använt sig av Marknadsplatsen i några månader.

Hur hittade ni in till Marknadsplatsen?
– Tack vare att Martin Thysell och Charlotte Andersson på Euroflorist ringde upp samt att vi har pratat om det på utbildningsprogram hos Euroflorist.

Hur hjälper Marknadsplatsen er i den dagliga verksamheten?
– Den är väldigt bra om vi behöver kolla en specifik färg eller om det finns möjlighet att få tag på vissa saker vid olika tider på året.

Vad brukar ni köpa från Marknadsplatsen?
– Vi använder Marknadsplatsen för att få inspiration och hitta nya grejer. Vi gillar ”grab and go”-buntarna. Och sen finns det vissa underbara guldkorn som Alstromeria Charmelia och Marry me-liljan.

Vad är ert bästa tips till någon som inte använder Marknadsplatsen men funderar på det?
– Framför allt så är det kul att kunna se så mycket olika blommor. Man blir mer inspirerad och hittar annat roligt än det man alltid brukar köpa. Mycket bra pris på grönt!

Någon speciell trend som ni ser kommer?
– Jag tror på lite mörkare mustiga naturtoner och mycket naturmaterial. Jag tror att skogen kommer spela stor roll. Sen tror jag att den härliga blandningen mellan gammalt och nytt kommer hålla i sig.