Recept: bruschetta på maskrosor

Vårsolen är här och det innebär att maskrosorna också är här! De är inte bara gula, fluffiga och säkra vårtecken utan även klorofyll- och solfyllda delikatesser. Tillaga dessa krispiga blad med varm vinägrett, knaprig bacon och krämig äggula. Servera på en bit rostat surdegsbröd och avnjut i solen. Kanske plocka ett gäng maskrosor på väg hem från jobbet?

En matsked sherryvinäger
½ tesked socker
En nypa salt
Svartpeppar
Ett paket bacon
Två ägg
Två skivor surdegsbröd
En vitlöksklyfta
400-500 gram maskrosblad (tvättade och avtorkade)
En matsked olivolja

  • Blanda vinägern med socker och salt
  • Koka äggen (8 minuter för krämig gula) kyld den fort, skala och skär dem grovt
  • Rosta brödet och gnid båda sidorna på brödskivan med vitlök
  • Stek baconskivorna (eller tillaga det vegetariska alternativet)
  • Behåll fettet i den varma pannan
  • Häll av nästan allt överblivet baconfett ur pannan
  • Lägg ner maskrosbladen och rör om
  • Häll över vinägretten och rör om
  • Häll över olivoljan och rör om
  • Lägg upp de varma bladen på bröden, strö över det krispiga baconet och det grovt hackade ägget. Riv över lite svartpeppar och servera på en gång

Bild och recept från: Gardenista.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *